flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

19 жовтня 2020, 08:33

 

14 квітня 2020, 16:35
 

Участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

На виконання Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)", відповідно до пункту 10 частини першої статті 152, частини п’ятої статті 153 Закону України "Про судоустрій і статус судів", затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

 

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду

учасник справи повинен:

  1. попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі (EasyCon) на офіційноу веб-порталі судової влади України (www.court.gov.ua-вкладка «Участь у відеозасіданні») та перевірити у себе наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам (додаток 1);

 

  1. подати до суду заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше, ніж за 5 днів до судового засідання (додаток 2).

 

Обовязкові реквізити заяви:

  • назва суду;
  • номер судової справи;
  • дата та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції;
  • своє прізвище, ім’я та по-батькові;
  • свій статус в судовій справі;
  • електронну адресу, яка використана під час реєстрації в системі EasyCon;
  • номер телефону для зв’язку.

Обовязково! В той самий строк учасник справи має надіслати копію цієї ж заяви іншим учасникам справи.

Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи дозволеними засобами зв’язку.

Заява учасника про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в день її надходження до суду підлягає реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду та передається відповідному головуючому судді.

Головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

У випадку технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції або відсутності такої можливості модератор проінформує учасника справи засобами телефонного зв’язку (електронної пошти), вказаними у заяві.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксуються судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відеозапису. Здійснення фіксації забезпечується секретарем та починається з моменту оголошення головуючим суддею про початок її проведення.

 

Прес-служба суду